Gratis bezorging op Schouwen-Duiveland

Een sprong in het diepe

Proefdraaien voor een groot gezelschap. oftewel een sprong in het diepe!

Zaterdag 6 januari was het zover: onze eerste catering! Maar nog niet onder de naam Oenophilia.
Het appartementencomplex van mijn ouders organiseerde een nieuwjaarsborrel en vroeg ons om de catering te verzorgen. Een geweldige kans om onze aankomende zaak te testen en voor hen om zorgeloos te genieten van de avond.

Met 25 personen was het meteen een flinke uitdaging, zeker omdat we de dagen ervoor nog op vakantie waren. Een goede planning was essentieel! Naast het inpakken van de koffers, hebben we alle benodigdheden klaargezet: servies, glaswerk, bestek, keukenspullen… En natuurlijk de wijnen.

Ten tijde van de vakantie tussendoor bestellingen gedaan voor het eten. De avond van thuiskomst gelijk wat laatste boodschappen gedaan, bestelling in ontvangst genomen en direct de keuken in.
Na een lange avond, waren de meeste dingen gedaan.
De volgende ochtend legde Kayleigh de laatste hand aan de gerechten, terwijl ik naar de locatie ging om alles klaar te zetten.

Wat stond er op het programma?
Om de avond feestelijk te beginnen, hadden we een fles bubbels gesabreerd met daarbij wat historie over het sabreren zelf. Daarna werd er getoast op het nieuwe jaar tezamen met een amuse van gerookte paling op een zadencracker en créme van groene kruiden.
Vervolgens organiseerden we twee wijnsessies. In de eerste sessie serveerden we een glas Côtes du Rhone (grenache, clairette en viognier) Bloemig qua neus, laag in zuur. Mooie zachte en vooral ook fruitige stijl) naast een glas witte Rioja. Een blend van viura en chardonnay, opgevoed op Frans eiken afkomstig uit de bekende streek de Rioja in Spanje. Lekker romig waar het hout goed in terug te herkennen is. De tweede sessie stond in het teken van rode wijnen: een lichte Gamay, sappig fruit en een subtiele aardse toets. En een krachtige blend uit de Douro met krachtig zwart fruit, cederhout, rokerige toetsen en subtiele tannines.
Naast de wijnen, waren er ook een paar gasten die geen alcohol wenste te nuttigen. Niet getreurd ook hier werd alles voor uit de kast getrokken en werden een paar huisgemaakte passende mocktails verzorgt. Bij deze wijnen en mocktails, mocht kayleigh uiteraard druk aan de slag in de keuken om de hapjes erbij te verzorgen.

De volgende hapjes kwamen voorbij
Camembert in een krokant jasje met prosciutto, abrikozencompote, crispy chili.
Bisque van kreeft – mede dankend door Hostellerie Schuddebeurs (Deze is gewoon top!)
Steak tartaar met kaaskrokant, créme van truffel en zoetzuur.
Italiaanse stoverij.
Als afsluiter een plank, met kazen, chacutterie en vis. Voor de liefhebber nog een glaasje port en eiswein. Er werd lekker nog een beetje nagepraat en geborreld en zo kwam er aan de eerste catering een geslaagd einde. 

Deze blog is geschreven door Tim

Eén reactie

  1. Onze jaarlijkse winteractiviteit had als titel “proosten op het nieuwe jaar”. Daar wist ik als lid van de feestcommissie wel wat bij te bedenken. Dus al snel rees de vraag: zou het leuk zijn om onze kinderen te vragen een leuke wijnproeverij te organiseren? Dit idee werd met veel enthousiasme ontvangen. Een wijntje proeven, een passend hapje erbij en vooral gezellig bij elkaar zijn als bewoners van onze prachtige flat. Wat we niet wisten was dat dit evenement het begin zou zijn van het prachtige avontuur van Kayleigh en Tim. Tijdens een eerste overleg kwamen er al heel veel ideetjes opborrelen en dat bleef door gaan. Wat een creativiteit, wat een passie, wat een kennis en wat een drive om er iets moois van te maken! Wat is het prachtig om dit van dichtbij te mogen meemaken.
    De avond is fantastisch ontvangen. Samen luisteren naar de achtergronden over sabreren, de verschillende wijnen en de uitleg bij de zeer smakelijke hapjes en de alcoholvrije drankjes. Er was voor ieder wat wils. De gastvrije en persoonlijke benadering hebben mede voor de fijne sfeer gezorgd. Tussendoor was er voldoende tijd om elkaar te spreken en nog beter te leren kennen.
    Kayleigh en Tim, dank jullie wel voor deze heerlijke en prachtige avond.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *